Hakkımızda

21. yy.'da sektörümüzün kabuk değiştirmesiyle birlikte AB müktesebatına uyum sağlayabilmek adına tabandan gelen bir talep ve ihtiyaç neticesinde İSMEYDER altında yeni bir oluşum içine girdik. İSMEYDER, İstanbul Yaş Meyve, Sebze ve Bostan Komisyoncuları Derneği açılımı adı altında aynı görüş ve düşüncelerdeki insanların bir araya gelmesiyle kurulan çağdaş bir dernektir. Halimiz içerisinde bulunan 571 işletmeden 420'si üyemizdir.

Türk ekonomisinde olmazsa olmaz oluşumlardan biri olan haller, sağlıklı ve doğru fiyatlar enflasyonun hesaplanmasında ve değerlendirilmesinde çok önemli rol oynamaktadır. Bu anlamda haller bir borsa işlevi görmektedir. Ülkemiz nüfusunun 1/3'nin tarımla uğraştığı bir ekonomik yapı içinde üreticilerin yetiştirdiği ürünlerin değerlendirildiği tek alternatif hallerdir ve kuruluş amacı halka hizmet etmektir. Hallerin türk ekonomisine yıllık 30-40 milyon dolarlık katkısı bulunmaktadır.

İSMEYDER olarak, halin ve sektörün sorunlarını çözmek ve hal içi fiziksel koşulların iyileştirilmesi misayonuyla hareket ediyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda belediyeler, hal yönetimi ve diğer STK'lar ile yakın ilişki içinde çalışarak mesleğimizin uzun zamandır sahipsiz kalması nedeniyle oluşan iyibar kaybını ortdan kaldırmak ve halimizi Avrupa satandartlarındaki benzerleriyle aynı şartlara kavuşturmak istiyoruz.

Bu amaçla önceliklerimizi belirleyerek projeler üretiyor ve çalışmalarımızı profesyonellik ilkesi ile sürdürüyoruz.

Misyonumuz

Tüketici için en sağlıklı ve kaliteli ürünü uygun fiyat seçeneği ile sunmakta etkin ve öncü rol oynayan bir kurum olmak.

Vizyonumuz

Avrupa Birliği sürecinde tüketicinin ihtiyaçlarını karşılayacak değerler yaratarak, sektörün gelişmesinde yerel ve uluslar arası alanda katkılar sağlamak.
Kurucular Kurulu
Hakkımızda